Portal
Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren
Locatie Teuge
Groep 5

Cursusjaar 2018-2019                                  

Algemeen
Op deze groepspagina vindt u informatie over groep 5.   Het motto van ons dit jaar is: samen staan we sterk.

Bijbelse geschiedenis
Op onze school werken we met de methode ‘Hoor het Woord’. Op de site van onze school kunt u zien rond welk thema we iedere week werken en welke vertellingen daarbij horen. Iedere week leren de kinderen een psalm. Op maandagmorgen wordt deze overhoord. Fijn als u gedurende de week met uw kind wilt oefenen.

Zaakvakken
De zaakvakken aardrijkskunde, geschiedenis en natuur zijn nieuw voor de kinderen dit jaar. Met veel plezier leren we veel nieuwe dingen van de wereld om ons heen. Een aantal keren in het jaar werken we thematisch. We pakken dan een onderwerp en werken die op een aantal themamiddagen uit. Soms is er ook een uitje aan verbonden.

Huiswerk.
In groep 5 hebben de leerlingen per jaar per zaakvak gemiddeld 5 toetsen. Soms krijgen ze hiervoor een blad mee naar huis dat ze moeten leren. Ook verwachten we van de kinderen dat ze de psalm kennen. Met sommige kinderen maken we de afspraak dat ze de woordpakketoefeningen iedere week op internet d.m.v het programma BLOON oefenen. Deze kinderen krijgen hiervoor een gebruikersnaam en wachtwoord. Ook vinden we het erg fijn als de tafels thuis goed geoefend worden en het klokkijken. 

Gym

Op dinsdag en vrijdag heeft groep 5 gym.  Voor de vakanties worden de gymkleren mee naar huis gegeven voor een wasbeurt!

Zelfstandig werken.
In groep 5 werken we met rekenen met een weekplanning. Dit houdt in dat de kinderen een aantal uren per week zelfstandig met een ‘weektaak’ aan het werk kunnen. Een ideale manier om te differentiëren en om de kinderen te leren zelfstandig te werken.

Plein.
Leerlingen uit groep 5 spelen op het bovenbouwplein. De leerkracht van groep 5 heeft twee of drie keer in de week pleinwacht op het bovenbouwplein.
 

Leerkrachten.
Op maandag en dinsdag staat juf van Setten voor de groep. Op woensdag, donderdag en vrijdag werkt juf van Asselt. Bel of mail gerust als u vragen, tips of opmerkingen heeft!

Kalender
22-07-2019: - 30-08-19 Zomervakantie
Nieuws
Fietsverlichtingscontrole
Alle fietsen weer oké! lees meer
Klassetaal
Voorlichting Bond tegen vloeken lees meer
De scholen gaan weer beginnen!
Veilig naar school. lees meer
Kalender
22-07-2019: Zomervakantie
Nieuws
Koningsdag op school
Koningsdag 2019 lees meer
Getrouwd
Meester Adema getrouwd lees meer
Pannenkoekendag
Pannenkoeken bakken voor onze opa's en oma's lees meer